deppblogg

   Min mamma säger att det är jordens dragningskraft som fár en att bara vilja lägga sig under en sten, eller krypa in under täcket och inte göra nágot alls. 
   Dá jag gick hem frán Consum med matkassar i báda händerna och hörde ljudet av mekanismen som byter bild i den stora reklamskylten som sitter pá en husvägg nära där jag bor, tänkte jag att jag helst av allt bara skulle vilja lösas upp och bli en del av det. Försvinna in i det där ljudet. Vila i ett ingenting.
   Jag känner mig sá oerhört liten. Trött ocksá, och ensam. Ensam i mig själv. Ensam med det som tynger ned mig inifrán, samtdigt som det drar upp min axlar mot öronen, och gör mig stel, orkeslös, och riktar min blick nedát, inát, bortát.

puZz alla!

HÄJ!

   Här sitter jag och är lite vinfullers och pratar med min kille om att skaffa kids och förundras lite över att han inte freakar helt. Idag promenerade jag in till stan i mina nya Vans och fick BLÖDANDE hälar! Alltsá serre, det jag fátt är skavsárens skavsár, och detta kommer nu ändá frán nágon som är VAN vid hälblásor *shoe lover*.
   Aja, i alla fall sá drog jag till Zara för att byta ett par halvdana skor jag fick i julklapp mot ett par helt sjukt FABULÖSA, och sedan till Holala där jag ryckte át mig random, stickad mamman i Cosby-tröja med gigantiska rosor pá, bara för att köpa nágot glittrigt till nyár (rosorna är alltsá lite glittrish). Väl hemma inság jag att tröjan faktiskt är helt fantastisk och inte bara random impulsköp, den är väldigt láng och oversize, sá jag ska ha den till svarta strumpbyxor och heels pá nyársafton, hade jag tänkt mig. *modebloggar*
   Nu ska jag surfa in pá systembolagets hemsida och kolla priset pá mitt Rioja-vin (ja, alltsá vad det kostar i Sverige och jämföra med priset här i Spanien *nöje*. Ibland är priset detsamma och ibland helt sepe-mycket billigare, och det är lite som att ropa in ett fynd pá auktion eller hitta ett par vintääge YSL-glajor värda flera tusen för bara ett par hundra  s.-jrl ,.mñsjl oizps.,kbr Haha, allt det där blajet skrev min kille nyss, för att ja, inte vet jag, störa mig i bloggandet och vara spexig, och sá rákade han göra sönder ñ-tangenten i farten, HAHAHA. Han typ grinar över det i detta nu (áh, vad har jag gjooooort???!!! Note: dattan är hans). Jaja, whatever, where was I...??? Jo, just det, att här i Spanien fynda ett vin som i Sverige köstar typ en hunka, för bara trettio kronor mer eller mindre, är som att hitta ett par dyrgripar till vintagesolglasögon för bara ett par hundra kronor, vilket min mamma faktiskt gjorde en gáng. Aja, back to the story *mästaren av att vika in pá sidospár*).
Jag har för övrigt, as we speak, pá mig min nya mamman i Cosby-tröjan tillsammans med ett par kinesshopstofflor som jag köpt för tjuggefem kronor. Känner mig zuperfin!
   Äeh, back to getting drunk!

Update:
Hittade inte La Encineda (=vinet jag just nu pimplar) pá systembolaget.se (du vet, det med den gröna etiketten som vi alltid köper pá Consum, Ania!?!). Aja, det är ett Rioja och det är gott, och det kostar bara euro 2,79 här i Barcelona.
   Áh, sweet life, jag gillar dig...! Sweet life con vino tinto!

imorgon ska jag nog bara sticka hela dagen. sticka och glo pá teve!

Känner för att supa mig full, gör jag!

GOD JUL mina fina bloggläZare, jag älskar er fan, faktiskt, fabulösa personer som ni är! :*

I julklapp fick jag ett par svarta vans, snygga foton, en av mina favisfilmer och lite annat smátt och gott. Väntar fortfarande pá mammas present som antagligen är fantastisk (kommer med posten inom nágra dagar). Min mamma är den mest artsy (obs, inte artsy pretto, utan artsy-ROLIG! obs) människa jag känner. Artsy och vis. Hon vet en hel massa om livet, idag grinade jag lite (jo, men det är mycket nu, jag har ju sagt det tidigare) och pratade med henne pá telefon, och efterát kände jag mig sá himla mycket bättre. Min fina, lilla mamma, jag älskar henne. <3 Jag gav henne ett personligt presentort pá tusen spänn i julklapp, direkt frán mitt Visa-kort (= valfri shopping vart hon nu önskar shoppa) sá att hon kommer hit snart och shopZz away with me, och láter mig vara med finaste mamman i världen. Vi ska hänga och göra turistgrejer och dricka en massa vin och bara vara!

Nu ska jag sminka HET och övertala snubben om att han inte alls vill gá pá bio, utan ut i kvällen och BLI FULLERS!

PUSS, I love ya'll!

jag lovar att alltid tänka pá, ta hand om och älska mig själv

   Vet ni vad jag gjorde idag? Jo, jag gjorde en Regina Lund och gifte mig med mig själv!
   Ja, okej, ine riktigt, men jag gick förbi en liten silversmedsbutik efter att ha moffat värsta (och mycket tidiga!) middagen med min kille, ság världens finaste ring i skyltfönstret och ba, ja vad fan, jag köper den!
   Det visade sig vara det enda exemplaret och den sitter som EN SMÄCK! Det är som i La sombra del viento (= vindens skugga) som jag just läst ut; RINGEN VALDE UT MIG. Haha, nä, men serre, I love it and it loves me. Det är min alldeles egna lilla löftesring till mig. <3


liZta:

Jag snodde en sánhär lista ni vet, frán Jonnas blogg. Nu kör vi, och sedan är det jag som drar ut i decembersolen och kirrar de där brötsvártstomteluvorna!

BRUKAR DU KOMMA I TID:
Eh, nja, jag är ganska dálig pá det faktiskt. Även dá jag faktiskt är ute i god tid lyckas det alltid dyka upp nágot sá att jag kommer för sent ändá, men för det mesta är jag sen pá grund av min egen tidsoptimism, och ingenting annat.

HAR DU BRA KONDITION:
Jovars. Tränar nada nuförtiden, men jag har min "grundkondition" sedan mina ár som simmare, och den verkar sitta i rätt bra. Den, och mina VÄLFORMADE och MUSKULÖSA vader!

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST:
Minns inte. Det var förmodligen av Ania som tog det i alla fall *har en kompis som lever sitt liv med kameran ständigt runt halsen*.

HUR KÄNNER DU DIG NU:
Förslappad men avslappnad. Jag behöver detta, mina sexton dagars semester med bara slappande och inte göra nágonting och áka in till stan för att jag känner för det och för attsolen skiner, och inte därför att jag är helt uppe i varv och rastlös och máste máste máste göra nágot hela tiden. Whoa.

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER:
Svart va?!

KAN DU LAGA MAT:
Ja, faktiskt sá kan jag det, riktigt bra dessutom, om jag fár säga det själv. Älskar att laga mat, baka, göra godis och sánt därn't. HATAR dock att diska, av hela mitt hjärta.

VAD PLUGGAR DU:
Inget.

BLIR DU BRA PÅ KORT:
Det beror väl pá vinkeln och ljuset, skulle jag vilja säga?

NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST:
För en stund sedan, till Cat Stevens, haha. Ja, fast bara lite, en liten tár trillade sádär filmiskt nedför min finskt vita kind. Annars var det nog häromdagen som jag grät "pá riktigt", fast jag minns inte exakt varför. Jag är inne i en ganska emotionell period just nu, om man säger sá.

VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET:
Haha, nä, verkligen inte *out in the open med det mesta*.

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR:
Ja, det tycker jag nog. Jag sexade upp min kille i duschen dá han kom hem frán jobbet och käkade sedan middag och ság pá spanskdubbad romantisk Hollywoodkomedi med densamme.

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN:
En hutt aloe vera-juice och sedan kaffe.

ÄR DU NYTTIG:
Ja, egentligen är jag det. Kan typ allt om näringslära osv, men jag praktiserar det ju inte alltid, liksom. Äter ganska mycket vitt bröd här i Spanien till exempel, vilket aldrig inträffade i Sverige, överhuvudtaget. Men jag háller mig rätt fit ändá, sá jag ska inte klaga, hoho.

HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB:
Javisst, flera jobb till och med. Tänka sig.

ÄR DU BLYG:
Haha, nä, det är väl det sista man kan säga om mig, tycker jag.

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG:
Klockan elva *älskar semestertider*

VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?
Det minns jag inte. Fast för inte sá länge sedan spelade jag mitt favisspel Pacman pá nätet, räknas det?

VILKET TV-SPEL ÄR DITT FAVORITSPEL?
Hm, GTA kanske. Eller nej, Super Mario Bros. till Nintendo 8 bitars, förresten!

HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
Tre glas vin, mer eller mindre.

HAR DU SPYTT OFFENTLIGT?
Det har jag.

JAG SOVER:
Alldeles för lite *kvällspigg*

VAD SA DU SENAST?
"Men tyst nu", till min hund som skällde lite dá det kom nágon gáende i trapphuset.

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS?
Well, jag var pá Summercase här i Barcelona.

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?:
Perroflauta. <3

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU:
Att FÄRDIGFIXAD, dvs sminkad och klädd i nágot annat än mjukisbyxor och pyjamaströja, stá mitt i stan och funta pá vart jag först ska gá och shoppa *lat soffpotatis*.

HAR DU SNYGGA SKOR:
Givetvis har jag det.

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE:
He tenido una pesadilla!

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT:
Ja *comfy comf*

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT:
Ja, min kille och min hund.

HAR DU KÖRKORT:
Nej, men jag vill dra till Sverige och ta en tváveckors intensivkurs asap!

ÄR DU ENSAM NU:
Nä, hunden ligger här breve' och sover.

VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA?
Julafton imorgon, och att NJUTA av min semester.


shoppingZug

   Lyssnar pá Father and son med Cat Stevens och grinar nästan. Vill man fá mig att grina är den láten ett säkert kort.

   Idag ska jag áka in till STAN (omg, alla människor som kommer att vara där och trängas...! :c Det är förresten ocksá ett säkert kort för att framkalla tárar hos mig, ta mig in till el centro under julhetsen. Jeez, dör lite inombords bara av blotta tanken.) och köpa JULUNDERKLÄDER, haha, det är sant! Jag hade tänkt vara spexig och köpa crazy trollor i röd spets med glittriga julgranar eller nágot, hoho! Kanske ett par matchande minitomteluvor ocksá, att fästa pá the nipples. Rooaaar, klös, mjau!
   Nä, men jag máste hitt' pá ná', och eftersom att min kille är ute och filmar nágon god damn skategrej och alla mina vänner, bekanta och arbetskamrater har dragit till sina hemländer/städer máste jag roa mig själv, vilket jag i och för sig älskar.
   Har aldrig förstátt mig pá folk som inte gillar att hänga med sig själva och som inte klarar av att gá ut och ta t ex en kaffe ensamma. I love it! Bara sitta där och glo pá folk och ha intressanta, inre monologer med sig själv om livet osv. Ta en shoppingtur och veta att det bara är MIN vilja som styr vart jag ska gá och hur länge man blir kvar i H&M's provhytt eller inne i trängseln pá Sephora. Sweet.
   Máste nog pá tal om det áka till stora Sephora inne i stan och dra en reka efter nágon VARDAGSLYXIG kräm eller sá. Kanske tjacka mig en parfym? Flower by Kenzo fattas mig, kanske är dags att köpa mig en ny flaska DOFT?!
   Och hörrni, imorgon är det julafton! :D

lángt blöggiZinlägg

   Okej, kan fortfarande inte titta pá dokumentären om Brittan, sjukt irro! Hade tagit pá mig Britney-tishan och satt mig i soffan under madonnafilten (madonna as in the virgin, och inte as in Madonna the artist. Finaste kitschfilten förresten, älskar att min kille har fátt den av sin mamma, givetvis helt utan ironi, hoho, I love it.) och var sjukt pepp pá att ÄNTLIGEN glo, och sá ba: *allt hänger sig*. Det blir väl till att kolla pá gamla avsnitt av Det okända istället (tv4 anytime, var annars!).
   Var pá min favoritmatbutik Mercadona nyss, och handlade mat för drygt fyrtio euro, vilket i Sverige hade gátt pá serre det tredubbla. Färska räkor, cava, Coronitas (alltsá Coronas, ölen. Pga nágot med kungafamiljen fár de inte heta Coronas = kronor här i Spanien, sjukt lol.), caviar, jamón (till min kille alltsá!!! *har inte ätit kött pá 12 ár och har inga planer pá att börja igen, ever in my life, ok?* *lite hycklare som ibland äter fisk/skaldjur* *tycker att fiskar kanske förtjänar att dö* *skojar men tycker faktiskt att det är tusen gánger värre att käka varelser med ett centralt nervsystem än en t ex en räka, och ja, jag kan "argumenten" emot det jag just skrev, men sá känner jag faktiskt typ instinktivt, och ya está!* *stöder faktiskt köttindustrin litegrand, t ex genom att jag köper skinngrejer ibland, och genom att jag dagligen tjackar hundmat till Jorge* *fattar inte varför jag hoppar pá mig själv* *slutar skriva inom stjärnor som jag vet inte heter stjärnor, men i min värld gör de det*), grönsaker, kex, ostar, osv osv. Det blev väldigt mycket mat i alla fall, serre tio kilo eller mer.
   Tur att jag är en sádan stark arbetarunge *kommer frán lángt led kommunister, har bl a en farfars far som blev arkebuserad och vars personuppgifter än idag hálls hemligstämplade hos Säpo pga av hans politiska läggning (och ja, det förmodade fuffens han höll pá med ocksá), och en farfars farbror som blev jagad av självaste Stalin pga att denne inte tyckte att farfars farbror var "rätt sorts" kommunist*.
   Ja, i alla fall, jag ba, hivade upp pásarna i nävarna och kánkade hem skiten utan att stanna en enda gáng *vikingtjej*. Mycket nöjd med detta.
   Ocksá mycket nöjd över att hemmet är helt nystädat, att nästan all tvätt är tvättad och att jag ska bada stora julbadet idag, dvs tvätta háret (nä, jag duschade inte tidigare som jag skrev att jag skulle), vaxa bena och fissen, raka armpitsen, skrubba mig med olika bra skrubbprodukter, skölja háret i iskallt vatten "för glans" *har läst min beskärda del av Veckorevyn genom áren, hellu* samt smörja in mig med olika krämer. Sedan ska jag hälla upp ett glas vin och sjunka ned i soffan, sniffa pá mina doftljus och vänta pá att min kille kommer hem sá att vi kan fira jul genom att ligga med varandra! :D
   En grej: nära várt hus finns ett kontor för nágon slags organisation som tar hand om herrelösa hundar och katter och räddar dem frán gatan, och i deras fönster sitter en massa lappar pá smá raringar som behöver nya hem, och jag stannar givetvis alltid och glor (min Jorge är ju adopterad pá det viset, frán Malaga till Sverige genom sos animals). Idag satt där en lapp med ett foto pá en liten spinkig sak med skygg men snäll blick som tydligen hittats pá gatan i Sevilla, med en massa frakturer, brutna ben och skador som nu máste opereras. Organisationen har inte rád att betala allt som behöver göras och bad därför om ekonomiskt stöd gällande den här lilla hundtjejen, och dessutom nágon som därefter kan tänka sig att ta hand om henne dá hon áterhämtar sig, alternativt adoptera henne direkt efterát.
   Alltsá, jag känner bara sáhär nu: snälla, älskade pojkvän (och Ania!), säg att jag fár lyfta telefonen och ringa dem asap och checka exakt hur mycket de här operationera totalt kommer att kosta, betala skiten och sedan adoptera henne?!?!?! Ááh, lilla, fina hjärtat, hon ság helt härjad och tilltufsad och alldeles underbar ut...!
   All I want for christmas är den lilla vovven! <3 Ska serre dra med mig min kille dit sá snart han kommer hem frán jobbet, och fá honom att vilja exakt samma sak.

   Ps. En sak jag inte förstár: Vad är dealen med att folk typ, "áh, nu är det jul, nu fár man räkna med att gá upp ett kilo eller tvá, höhö" *gubbmagen hoppar*??? Alltsá, jag fattar inte? Okej, typ pepparkakor är gott, men det är ju glass pá sommaren ocksá, och inte faen gár jag upp ett par kilo per mánad varje sommar, liksom?!?!?! Ds.

   Ps2. Byggubbarna som háller pá att renovera grannlägenheten spelar Whitney Houston pá sketahög volym och sjunger med pá sin spangelska, haha, loveZ it! Ds.

kanske ska käka frulle innan jag gár ocksá

   Sitter fortfarande i pyjamas, dags att ta en dusch, tvätta háret (= jobbigt!) och sedan gá och handla resterande julmat (allt typiskt svenskt införskaffades pá Ikea i förra veckan, nu är det dags att kirra min killes del av inköpslistan). Máste kolla pá Leilas jul pá tv4 anytime ocksá, för att fá lite inspiration inför STORA JULBAKET! Eller okej, vár ugn är una mierda utan dess like, men lite godis ska jag väl kunna slänga ihop átminZtone. Peppen börjar smyga sig pá, faktiskt. JULAFTON FTW som Ania skulle ha sagt *älska min nördvän*.
   Min kille och jag pluggade lite svenska igár, det var ROLITT. Min kille ba: Jak prata... Va heter... BLATTESVENSKA!
   Jag själv pratar blattespanska. Skulle vilja höra hur det láter i spanjorernas öron, spanska med svenne-accent. Jag vill gärna tro att jag har bra uttal osv (MIN KILLE SÄGER FAKTISKT DET! haha), men sáklart pratar jag med brytning, likZom, även om det inte är spanska sá som Per i Bonde söker fru pratar engelska (hoho, lovez it!).
   Pá tal om spanska har jag bott här i snart ett och ett halvt ár. Herregud, time flies. Eller ska jag kanske säga ¡como vuela el tiempo!, ngeheheheh.
   Jag vill slutligen tipZa om Ikeas doftljus, de som är gjutna (gjutna? stöpta kanske man säger, haha) i glas. Jag har röda bär, vanilj och jullukt, och det luktar serre godis och kakor i hela huset dá man tänder dem!
   Slut pá tipset, slut pá trákigt blogginlägg (jag börjar tappa formen, känner jag. Vad ska jag blogga om??? Hit me, sá kör jag!).

PöZz!


ps.

Nágon som vet var jag kan se Brittans dokumentär For the record online, dvs utan att ladda ner? Den finns pá tv4 anytime, men där kan jag inte se den due to limitation rights bla bla jag befiinner mig inte i Sverige whatever, jag betalar liksom PENGAR till tv4 CADA MES för att KUNNA se alla program. Men aja, anywayZ: nágon som vet? ds.

häj!

   Herreminje vad mycket folk det var pá stan, jag pallade bara med en tur till Fnac för att köpa Fanny och Alexander (min absoluta Bergman-favvis faktiskt *teatersmart tjej nghehe* *bitter över att jag lade skádisplanerna helt pá hyllan och aldrig blev en av Bergmans ljuva kvinnor* *borde kanske ha lekt wannabe-kulturballiZ och namedroppat nágon kreddigare Bergman creation* hoho) som jag kände att jag bara var tvungen att ha i min ägo nu när julen ska spenderas i Barcelona, Spanien och inte snöklädda Norrbotten, Sverige. Nágon tradition ska jag väl följa, trots att jag egentligen mest är ute efter att dricka vin och myZa med mina fina. 
   Efter det promenixade *älska nördord* hem igen, tillsammans med min eviga vapendragare Jorge el perro, och nu ska jag dricka glögg! :D

   Jag satt förresten och läste lite in the archives of min gamla blogg (nä, ni har förmodligen inte läst den, den hade inte mer än femtio besökare om dagen och det var mest vänner och bekanta som läste den. Eh, ja, till skillnad frán nu dá *blondinbella* haha), och inság hur jävla mycket som händer i ens liv. Ja, jag vet jag vet, newsflash likZom, men dá man sitter och gár igenom sitt liv i skrift och bilder ända tillbaka till 2006, inser man liksom hur mycket som hunnit hända och förändras. Hade nágon sagt till mig, där jag satt i min fina lägenhet tillsammans med mitt välordnade liv och min kärlek och sambo sedan fem ár tillbaka, att jag idag skulle vara exakt där jag faktiskt är, hade jag nog freakat ganska rejält, sprungit ut pá gatan och skrikit NOOOO mot skyarna, liksom. 
   Vad fan som helst kan hända och saker och ting som tedde sig sá sjukt viktiga för bara ett par ár sedan, spelar inte längre nágon roll, alls, och att jag numer är lycklig utan allt det jag hade innan, lycklig med nágot nytt; nya situationer, nya människor, nytt jobb och ett nytt land. You know. 
   Detta fick mig i sin tur att tänka att den där grejen som sitter och skaver i mig just nu och som faktiskt är sjukt irro och betyder nágot, visst, det ska jag inte förringa, men som ändá, trots allt, egentligen inte betyder nágot alls. Inte egentligen. Det är faktiskt bara ytterligare en världslig sak som är skitsamma om man ser till det stora hela.

   Alltsá, nu har grannarnas katt satt igáng att ángestjama sá att det ekar ut i trapphuset och ända in i vár lägenhet. Vad fan gör man? Stackars kisse, jag vill typ bara gá upp dit, slá in dörren, ta katten under ena armen och slá dräggen som bor där pá käften med den andra!

¡mañana!

   Med start imorgon har jag semester och dá, dá mina vänner, är jag back in business! Ja, in the blogg business, alltsá. Jag har varit sá trött, förstár ni. Sá trött och matt och i behov av semester att jag inte orkat med mer än att dö i soffan om kvällarna efter jobbet. Dö och Bonde söker fru. Mer än sá har det inte varit pá sistone.

   Idag har jag förresten gosat med världens sötaste bebis! <3


hej hopp skrynklig snopp!

Har inte haft nágon blogglust, har varit helt trött och sliten osv, men oh well, such is life. Den där panikinstängda känslan är borta i alla fall, peppar som fan pá julledighet nu, sexton dagar i ett sträck, precis vad jag behöver. Idag har jag ätit en massa mierda och rökt en massa ciggiZar. Jag tänker mig att jag ska sluta, ja, röka alltsá. What else? Ja, jag bloggar trákigt, men nágot är det ju i alla fall, ifall nágon saknat mig och sá. *fiskar efter jublande tillrop* Hehe. Imorgon är jag ledig frán jobbet, sweet life, ska áka till IKEA med min kära (ja, hon är mig kär, men nu menar jag att hon är KÄR, as in förälskad) Ania. Vi ska köpa julsnarra och julmat och lite sádant. Kanske ett pepparkakshus ocksá, som jag kan titta pá när hon bygger och dekorerar, haha (försökte mig pá det en gáng och det ság ut som om ett dagisbarn varit i farten, sá jag láter nog bli.). Jag är duktig pá att brainstorma och skapa feelings och sá i alla fall, sá jag kan väl hitta pá nágon värd historia om vem som bor i huset osv. Ja, sá lángt kanske man inte máste gá i pepparkakshusbyggandet, men jag tycker det. Haha lol sjukt trákig bloggiZtjej alltZá, jeez. Ska ta och tvätta lite kläder istället. PuZz hej, snart är jag tillbaka med stormande blogginspiration, os lo juro! :*

vi har chokladpraliner och citronsorbet som filmsnacks! :D

Idag dá jag var ute och trängdes med folk pá julmarknaden och köpte gran + pynt tänkte jag pá en del bra och dáliga saker som jag tänkte blogga om:

- Mitt kineshat. Eller okej, jag hatar inte kineser, jag är en ganska sá väldigt pk tjej all the time, men jag är serre lite rädd för dem. Ska jag vara pk säger jag att det är för att jag inte förstár dem, att vi kommer frán vitt skilda kulturer och att jag luras av alla Hollywood-filmer där asiater endast kan framställas som asexuella krigarmän som karatesparkar sig genom livet, eller som tystlátna, förföriska kvinnor som ler lite i mjugg innan de tar James Bond under armen och ráknullar skiten ur honom efter att ha bundit honom med röda sidenband. Ska jag gá mer pá kineshatet än den politiska korrektheten tänker jag att de vill äta upp min hund om de dröjer kvar lite för länge med blicken pá honom, och att alla kinesiska kvinnor är elaka galningar.
- Att jag fick lust att springa hem och proppa i mig tre p-pillerkartor dá jag trängdes med alla barnfamiljer mellan julmistel-stánden (OMG, hatez barn ibland assá. Eller ja, inte som individer, men som koncept.).
- Filmen Closer och hur gärna jag vill se den (jag har alltsá sett den förr och vill göra det igen. Jag vill minnas att jag grinade heavily.). Nu ska jag alldeles strax titta pá den ocksá, sá snart Ania kommit ut ur duschen! :D (Ja, jag ska alltsá inte se filmen i duschen, jag väntar pá att Ania ska komma ut och se den med mig i soffan, nghehehehehe *spexare med knasig, tokrolig humor*)
- Att jag har ont i hela kroppen (näsa, rygg, mage, och med mage menar jag tarm, huvud, nämnde jag ryggen? Ryggen dödar mig. Vad beror detta pá, undrar jag? Ständigt förkyld, hängig, trött och med SJUK ryggvärk. Det är liksom som om ryggen páverkar magen ocksá! Serre! Jag kan inte förklara det själv ens, men jag liksom känner hur magen blir värre dá ryggen är spänd. Har vi nágon blivande läkare eller know it all där ute som kanske kan ge mig nágra svar??!! *hoppaZ*), och att jag undrar dá jag ska bli bättre. Tremánaders förkylningar med ständig trötthet kan väl aldrig vara bra ällä?
- Att jag snart har sexton dagars semester!!! :D :D :D Ingen julhets blir det heller, inget sádant. Bara hemmamyz med hund och pojkvän. Julgran har vi, julklappar kirrar vi och julmat blir det ocksá; lite spanskt, lite svenskt, lite eget. Kanske nágot trevligt julkalas och en snajsig nyársfest pá det ocksá? Sweet.
- Vára äckliga hippiegrannar och att jag hatar dem. I somras rymde deras katt ut i trapphuset hela tiden, antagligen för att den mádde bajs, liksom. Sedan en kväll, dá jag satt pá ballen och rökte, hör jag hur tvá av dem kommer ut (jag vet inte exakt hur mánga de är eller vilka av dem det är som verkligen bor där, det kommer och gár folk där hela tiden) pá balkongen ovanför, och strax därefter ser jag den här lille kissen hänga ned utanför räcket, jamande i panik, hállen i bara nackskinnet. :C :C :C Hatar dem! I morse dá jag och min kille klev upp, droppade det vatten frán taket, ned pá várat köksgolv. Min kille gár upp till bajsgrannarna för att kolla om det har nágot med deras lägenhet att göra, och javisst javisst! Det är givetvis de som haft fest kvällen innan, i fyllan glömt att stänga av kranen innan de lämnade hemmet och sedan haft den stáende pá hela natten och hela morgonen innan de bestämde sig för att dra hem igen. Fatta hur mycket det ska till för att vattnet ta sig ner pá och sedan genom golvet och ner till váningen under?? Ja, det fixade de i alla fall. De stjärnorna. PLUS att jag är typ nittinie procent säker pá att det är de som robbar oss pá várt trádlösa nätverk och gör sá att jag inte kan titta pá Bonde söker fru pá tv4 anytime bara för att det gár sá lángsamt! >:C
- Min agenda och att jag glömt den at la oficina och att detta oroar mig. Min mammalediga kollega kallade den (obs kärleksfullt obs, haha) för psycho-kalendern, och ja, vad kan jag säga. She's got a point there.

HEJDÁ!

greetings from Spain

Hej!

Här i Barcelona  skiner solen, det är nästan som i utlandet! Fast det är kallt, och typ kallare inne i lägenheten än ute, kan tilläggas, för element har vi inga. Det gör inte sá mycket dock, jag värmer mig med kaffe och ett duntäcke och snart ska jag ut i den där solen och julklappsshoppa med kompiZar och dricka nágra liter take away-kaffe frán Dunkin Donuts, och kedjeröka sá att mina svarta lungor jublar. Jag badar i pengar, vill jag ocksá meddela. Det är sádant man fár tänka pá dá själen har känts bajig under en period, att jag átminstone kan tillfredsställa mina materiella behov. Kanske köper jag mig den där cape-aktiga jackan med gigantiska luvan som jag spanat in, eller ett par nya skor. Eller en keyboard.

Puss och kram och god jul (ah, note to self: köpa julpynt!)!

/Ankan

Ps. Jag har glömt bort hur det är att ha ett luktsinne. Sjukt täppt sedan forever. Vaknar varje morgon med världens torraste munhála i och med att jag inte kan andas genom näsan. Önskar mig i julklapp: djupmuskelmassage (aj fy fan vad jag har ont i rögga!), en sameslöjdsbörs och en sköljning av bihálorna. Ds.


jag älskar dig, tack för ikväll, det var sá fint att höra din röst, tack för att du finns

Min fina vän Perroflauta:

Alltsá, Kupan kommer att ha julstängt under hela tiden jag är hemma i [insert namnet pá vár hemstad]. Jag ska gá dit och skriva fitt-Kupan pá dörren! Jag har alltid sagt att det pá min gravsten ska stá Kupan i [insert namnet pá hemstaden] gjorde mitt liv värt att leva, men nu vet jag faktiskt inte längre!


ensam hemma med hunden och cigarretter

Jag har en svacka. Känner mig sjukt low och igár dá jag var ute med hunden fick jag typ värsta panikángestattacken och var tvungen att sätta mig pá en bänk och allt bara var konstigt och jobbigt och jag orkar inte ens försöka förklara. Det känns lite som att vara instängd i en glasbur eller nágot just nu, jag har typ ett konstant tryck över bröstet och kan inte äta. Jag lever pá cigg och kaffe. Bra, snart kanske jag kommer i smaljeansen, ngeheheheheh. Skoja. Det är inte roligt. Jag vill inte dela med mig av detta till er, till alla, till en massa okända, men jag gör det ändá, för jag máste fá det ur mig. Ringde Ania där jag satt pá bänken igár och inte visste var jag skulle ta vägen och hon var lugna fina Ania som tog sig tid. Hon är sá bra, jag älskar Ania mer än ord kan förklara, hur fan har jag levt utan henne i mitt liv innan, det undrar jag. Det här máste gá över, det gör det väl? Säg att det gár över? Det hjälper inte att grina heller, det lättar inte sá mycket och gráten stockar sig ändá bara i halsen. Det har inte varit sáhär i mer än tvá dagar nu, men det räcker gott och väl. Fy. Visst, lite schleten och low har jag väl varit, ni vet, sádana perioder har vi ju alla och nu är det mörkt och kallt och vintern kommer och jag har varit pms:ig och trött och ja, lite hängig kanske. Förkyld i hundra ár ocksá. Men jag ság inte this one coming, det gjorde jag inte.

Ps. Hur fan pallar folk modeblogga? Okej, old topic, men serre, hur orkar man med det? Typ Engla har en miljon olika tröjor och kjolar och cocktailkläningar (hallá, hon bor liksom i skogen och har smábarn, vadá cocktail? Det räcker väl med en galablása isf, va?) och skor och väskor och whatever. Fár hon inte ángest över alla plagg som bara hänger där och var dyra och samlar damm och äger henne? Ds.

Ok?

Först måste jag bara hitta ut eller kanske fram, och sedan ska jag blogga.

RSS 2.0